Marko Vučić je učenik generacije Gimnazije

15.06.2022.
Marko Vučić, maturant banjalučke Gimnazije, proglašen je za učenika generacije (118. generacije), a neko ga je baš zbog toga iznenadio bilbordom u centru grada.

JU Gimnazija Banjaluka je ovu divnu vijest objavila na svojoj Fejsbuk stranici.

“O Marku Vučiću možemo sve najljepše reći, a da čak i ne nabrajamo njegove velike takmičarske uspjehe. U prethodne četiri godine osvajao je najviša mjesta na svim takmičarskim nivoima iz fizike, matematike, ruskog jezika, kod nas i u inostranstvu. Pored toga, Marko je bio izuzetno kulturno, vaspitano, dobro biće koje je nesebično pomagalo i drugima kada treba. Ako se neko isticao dobrotom, kulturom i mirom, to je onda naš Marko”, napisali su iz Gimnazije Banjaluka.

Na Marka su ponosni i oni koji su ga vodili kroz gimnazijsko školovanje.

 “Beskrajno sam ponosan što je Marko Vučić bio u mom odjeljenju i našoj školi”, rekao je odjeljenjski starješina Draško Perać.

Da učenik banjalučke Gimnazije Marko Vučić fiziku i matematiku ima u malom prstu, potvrđuju i brojna takmičenja na kojima je ovaj učenik postigao briljantne rezultate, a odmjeravajući znanje sa vršnjacima sa cijelog Balkana, donio je i prvo zlato iz fizike za BiH, prenosi Srpskacafe.

“Zaista smo svi srećni što iza velikog uspjeha i prosjeka 5,00 stoji ovakav divan mladić i želimo mu lijepu budućnost i mogućnost da pokaže sve svoje vrline”, napisali su iz banjalučke Gimnazije.

Izvor:Glassrpske/ Foto: J. Đurović