Kros RTS-a u okviru manifestacije “Bijeljini na dar

13.05.2023. - Aktuelno

 

Danas je na bijeljinskom hipodromu organizovan kros RTS-a u okviru šestodnevne manifestacije “Bijeljini na dar”.  Kao što reče direktor Krosa RTS-a Stevan Kovačević, ovo je jedinstvena manifestacija koja se već trideset i tri godine organizuje u Srbiji, ali i u dijaspori.

“Mi svake godine Kros RTS-a organizujemo širom Srbije, po zemljama Evrope, ali i u Južnoj Africi, Kanadi i Australiji. Na Krosu RTS-a svake godine u Srbiji trči između četirsto i petsto hiljada učesnika, djece predškolskog i školskog uzrasta. Ova manifestacija ima svoj sportski i obrazovni dio, ali, mi njegujemo i identitetske veze umrežene Srbije kroz umjetničke cjeline, kao što je strip i film”, istakao je Kovačević, naglasivši da su ove godine prvi put došli u Bijeljinu i da su ovo prvi koraci buduće uspješne saradnje.

Otvarajući današnju sportsku manifestaciju, Radiša Petrović, savjetnik gradonačelnika, istakao je da moto ove manifestacije treba da bude odavanje počasti nevino nastradalim đacima u beogradskoj školi “ Vladislav Ribnikar”, sa željom da se ovakva tragedija nikada više ne ponovi, te da djeca budu od malih nogu okrenuta sportu i zdravom životu.

Bijeljina.com