Korisne informacije na jednom mjestu o izboru buduće profesije

17.03.2023. - Aktuelno

Učenici završnih razreda srednjih škola iz Bijeljine, Ugljevika, Lopara, Bratunca, Šekovića, Zvornika, Vlasenice, Brčkog i Milića, njih oko 500, prisustvovalo je danas  promotivnoj akciji “Dan otvorenih vrata”koja je organizovana  u Centru za visoko obrazovanje u Bijeljini. Srednjoškolci su na jednom mjestu imali priliku da se upoznaju sa studijskim programima petnaest fakulteta i dvije akademije u sklopu Univerziteta Istočno Sarajevo.

Marko Gutalj, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta na Univerzitetu Istočno Sarajevo istakao je da je ovo još jedna u nizu promotivnih aktivnosti Univerziteta Istočno Sarajevo.

“Ovih dana imali smo promotivnu akciju u Doboju. Ostalo nam je još da ovakve promocije organizujemo na Palama i u Trebinju. Naš cilj je da predstavimo kvalitetno obrazovanje koje nudimo budućim studentima. Na našim fakultetima i akademijama imamo oko 110 studijskih programa. Univerzitet Istočno Sarajevo je prvi akreditovani univerzitet u BiH i ima međunarodno priznate diplome. Nudimo bezbroj pogodnosti tokom studiranja, kao što je besplatno školovanje, uslovan smještaj u studentskim domovima, kvalitetan i raznovrsan studentski život, međunarodne razmjene studenata po Evropi, Rusiji i Kini. Ima puno razloga da se studenti odluče za studiranje na našim fakultetima. U promotivnom materijalu srednjoškolci mogu pronaći sve informacije vezane za prijemni ispit. Prema postojećem planu upisa, odobrene su kvote za 1.300 studenata na prvom ciklusu, tako da svi zainteresovani studenti imaju šansu da se upišu na naše fakultete”, istakao je Marko Gutalj.

 

 Dalibor Stević, dekan Pedagoškom fakultetu u Bijeljini, domaćin ove promotivne akcije, izjavio  je da Pedagoški fakultet od ove godine organizuje i nekoliko kratkih studijskih programa.

 “Intenzivno radimo na upoznavanju studenata sa GIS-om (Geografski informacioni sistemi), radimo na NTC učenju i godišnjoj specijalizaciji koja od oktobra treba da otpočne na Pedagoškom fakultetu, imamo šest programa cjeloživotnog učenja. To su neke novine  u našem radu. Ovdje je prisutno više od petsto srednjoškolaca koji će dobiti neophodne informacije o svojim budućim izabranim fakultetima za studiranje”, izjavio je profesor Stević. 

Bijeljina.com