Kolovozi mokri i klizavi,u višim predjelima magla smanjuje vidljivost

24.08.2022. - Aktuelno

Zbog oborenog stabla, obustavljen je saobraćaj na putnom pravcu Derventa-Bosanski Brod (u mjestu Lužani).

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po vlažnom ili suhom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Motocikliste, bicikliste, korisnike romobila i pješake također molimo da poštuju sve saobraćajne propise.

Danas će se u vremenu od 13 do 14 sati, zbog izvođenja neophodnih radova, obustaviti saobraćaja na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko). Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke stijene na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. Na mjestima izvođenja radova saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na graničnim prelzima trenutno nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

FOTO:N1