Kako učiniti putovanje Evropom bezbrižnim? | Bijeljina.com

Kako učiniti putovanje Evropom bezbrižnim?

08.07.2022.

Ljeto je period kada se najviše putuje, a bezbjedno putovanje svima nam je na prvom mjestu. Rješenje za bezbrižno putovanje nudi  Auto-moto savez Republike Srpske.

Naime, ukoliko putujete na ljetovanje u neku od zemalja regiona i Evrope, putujte bezbrižno sa “Evrostar premijum” članskim paketom Auto-moto saveza Republike Srpske – AMS RS. Evo i kako.

Besplatan prevoz vozila i popravke neograničeno

Za samo 60 KM godišnje, vlasnik članskog paketa AMS RS “Evrostar premijum” stiče pravo besplatnog prevoza njegovog vozila oštećenog u saobraćajnoj nezgodi u bilo kojoj evropskoj zemlji do mjesta prebivališta u BiH, neograničen broj puta godišnje. 

Takođe, ovaj članski paket omogućuje popravke vozila na putu u Evropi, neograničen broj puta godišnje. Popravka na mjestu događaja uključuje probijene gume, ispražnjen akumulator, nedostatak goriva i tečnosti, mehaničke ili električne kvarove.

 

Vuča i smještaj

Iz AMS RS poručuju da je vlasniku “Evrostar premijum” članskog paketa omogućena i vuča vozila do 200 evra ili 100 kilometara, neograničen broj puta godišnje. 

“Ako vozilo ne može popraviti profesionalna služba za popravke, vlasniku će biti organizovana vuča vozila do najbližeg distributera robne marke ili do sljedeće garaže udaljenosti do 100 kilometara”, pojasnili su u AMS RS.

Takođe, u okviru ovog paketa obezbijeđen je i smještaj do tri noći – neograničen broj puta godišnje. 

“Ako popravka vozila bude potrajala više od 24 sata i ako se kvar, nezgoda ili sudar desio u udaljenosti većoj od 100 kilometara od stalnog prebivališta korisnika, organizovaće se hotelski smještaj od 75 evra po noći i po osobi za vremenski period ne duži od trajanja popravke vozila, ali ne duži od tri dana”, kažu oni. 

 

Zamjensko vozilo i prevoz

Vlasniku “Evrostar premijum” članskog paketa obebijeđeno je i zamjensko vozilo do 3 dana, takođe neograničen broj puta godišnje.

Ovo pravo valsnik paketa stiče ukoliko popravka vozila bude potrajala više od 24 časa i ako se kvar, nezgoda ili sudar desio u udaljenosti većoj od 100 kilometara od stalnog prebivališta. Dakle, u tom slučaju biće organizovano zamjensko vozilo za vremenski period ne duži od trajanja popravke vozila i ne duže od tri dana.

Takođe, svim vlasnicima ovog članskog paketa biće omogućena organizacija prevoza korisnika, uključujući i putnike do njihovog prvobitnog odredišta putovanja ili do njihovog prebivališta ako se nalazi u državi u kojoj je vozilo registrovano, a prevoz će se obaviti vozom prve klase ili autobusom.

 

Besplatan prevoz u BiH

Pored toga, vlasnik članskog paketa “Evrostar premijum” ima pravo na 100 kilometara besplatnog prevoza vozila u slučaju kvara na teritoriji BiH, jednom godišnje, kao i na prevoz vozila u slučaju kvara ili saobraćajne nezgode u BiH uz popust od 20 odsto.

 

Popust na gorivo

Važno je napomenuti da članska karta AMS RS omogućuje popust od 3 odsto na kupovinu goriva i svih drugih proizvoda izuzev duvana, duvanskih proizvoda i dopuna za mobilne telefone na NESTRO benzinskim pumpama.