Kako Bijeljinci ispraćaju 2022. i dočekuju 2023. godinu?

31.12.2022. - Aktuelno

Godina kojoj odbrojavamo posljednje sate, po mnogima je bila izuzetno teška i komlikovana, puna neizvjesnosti. Mnogi kažu da je i na globalnom i na lokalnom planu puno toga zapinjalo, nije išlo onako kako bi trebalo biti i kako se očekivalo.

Ukrajinska kriza, uvezena inflacija, suša, prepolovljen rod kukuruza, divljanje cijena osnovnih životnih namirnica, poskupljenja  energenata, brašna, hljeba, mesa, ulja, šećera i svih drugih potrepština, male plate, nedovoljne da pokriju osnovne životne troškove, sve se to dogodilo u godini koja je već iza nas. Zbog toga mnogi kažu, dobro bi bilo da se ovakva godina ne ponovi, a niko nije siguran šta će nam to donijeti godina koja tek dolazi.

 Dijana Ristić kaže da je ovo bila jedna izuzetno teška godina.

“Tek smo bili izašli iz korone, zapljusnula nas je ukrajinska kriza, cijene su nenormalno rasle iz dana u dan. Meni je bitno da nas je zdravlje poslužilo, da niko nije bio bolestan. U narednoj godini očekujem bolji standard, veće plate”.

Zorica Jovović kaže da sva ova dešavanja sa inflacijom, cijenama, skupim životom, sve  to opterećuje običnog čovjeka.

 “Važno mi je da je porodica na okupu, da smo živi i zdravi. Posla je bilo. Ljudima koji ne traže od života previše, sve je ovo dobro i podnošljivo. Trenutno čuvam dijete i ne radim. Zadovoljna sam. U narednoj godini očekujemo više posla i više sigurnosti za sve nas”, kaže Zorica. 

Zdravko Mićić, penzioner, kaže da je za njega  sve dobro proteklo u godini koja je već iza nas. 

“Penzioner sam, radio sam u “Orlu”, već desetak godina sam u penziji. Živi se onako kako se može, skromno, zadovoljan sam s onim što imam. Kada je čovjek slobodan, on je i zadovoljan svojim životom. Gledam kako unuk raste i uživam u tome”.

Bijeljina.com