Izrečene presude navijačima koji su učestvovali u tuči u Dvorovima

09.09.2022. - Aktuelno

Osnovni sud u Bijeljini danas je izrekao presude u trajanju od po 18 mjeseci zatvora za dvanaestoricu navijača “Crvene zvezde” koji su učestvovali u tuči sa smrtnim ishodom koja se dogodila 15. septembra 2018. godine na parkingu hotela “Sveti Stefan” u Dvorovima.

Te nesretne noći, u međusobnoj tuči navijača “Partizana” i “Crvene zvezde” , usljed zadobijenih povreda, preminuo je navijač “Partizana” Aleksandar Pantić. Jedan od osmorice pravnih zastupnika optuženih, poznati bijeljinski advokat, nije želio komentarisati presudu, rekavši samo da je “čudna”, te da će sačekati pismeni otpravak presude kada će, zajedno sa svojim klijentima, odlučiti o eventualnoj žalbi.

 

Osnovni sud u Bijeljini danas je izrekao presude u trajanju od po 18 mjeseci zatvora za dvanaestoricu navijača “Crvene zvezde” koji su učestvovali u tuči sa smrtnim ishodom koja se dogodila 15. septembra 2018. godine na parkingu hotela “Sveti Stefan” u Dvorovima. Te nesretne noći, u međusobnoj tuči navijača “Partizana” i “Crvene zvezde” , usljed zadobijenih povreda, preminuo je navijač “Partizana” Aleksandar Pantić. Jedan od osmorice pravnih zastupnika optuženih, poznati bijeljinski advokat, nije želio komentarisati presudu, rekavši samo da je “čudna”, te da će sačekati pismeni otpravak presude kada će, zajedno sa svojim klijentima, odlučiti o eventualnoj žalbi.

Zadovoljna sam da je prvi put neko osuđen za ubistvo mog brata

Danijela Pantić, sestra ubijenog Aleksandra Pantića, izjavila je nakon izricanja presude da je ovo prvi predmet u kojem je neko osuđen za ubistvo njenog brata.

“Dva predmeta se nalaze na višoj sudskoj instanci u Banjaluci. Jedna od ranije izrečenih presuda je pravosnažna, druga je oslobađajuća. Jedan predmet se više od dvije godine nalazi u postupku žalbe na Vrhovnom sudu u Banjaluci. Ovo je, praktično, prva osuđujuća presuda u prvostepenom predmetu, od ukupno tri izrečene presude, koliko ih je do sada bilo. Vođeno je, odnosno još uvijek se vodi, ukupno pet sudskih postupaka. Visinom presude nisam zadovoljna, ali sam zadovoljna činjenicom da je prvi put neko osuđen. Sama činjenica da su prethodne dvije presude bile oslobađajuće, dovoljno govori o tome da je napravljen bar neki pomak u ovom sudskom procesu. Osuđeno je dvanaest navijača, dvojica su odvojena naknadno. Za još šestoricu ili sedmoricu  navijača “Partizana” sudski postupak je u toku”, kaže Danijela Pantić, ističući da će sačekati i pismeni otpravak presude, te da ona nema pravo žalbe jer nije stranka u postupku.

Ona kaže da će se ovih dana navršiti četiri godine od ubistva njenog brata.

 “Ovaj postupak je trajao tri godine. Bilo je puno održanih, ali i puno otkazanih ročišta zbog nedolaska optuženih na suđenje. Oko osam mjeseci ovaj postupak je bio obustavljen zbog pandemije virusa korona”, kaže Danijela Pantić. 

Prije dvije godine, 20.maja 2020. godine, Okružni sud u Bijeljini oslobodio je optužbi za ubistvo Aleksandra Pantića, tada optužene Marka Zarića (23) i Petra Bujinovića (23) iz Bijeljine.

Bijeljina.com