IZIS ne radi ni u bijeljinskom Domu zdravlja

15.05.2023. - Aktuelno

Program Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS) od jutros ne radi ni u bijeljinskom Domu zdravlja, zbog čega su mnogi zakazani pacijenti vraćeni kući.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja Bijeljina Gordana Savin rekla je za Srpskainfo da još nemaju informacije od Fonda zdravstvenog osiguranja RS kada bi ovaj sistem mogao proraditi.

“Doktori su pružili usluge koje su mogli, na primjer, nisu mogle biti izdate elektronske uputnice za bolnicu, ali jesu ručno, i sve to će poslije biti uneseno u IZIS. Za ono što se nije moglo uraditi: odštampati doznake i opravdanja, pacijenti su vraćeni i biće obaviješteni šta dalje”,  pojasnila je Savin.

Napomenula je da su sestre pozvale pacijente koji su bili zakazani danas kod porodičnog doktora da otkažu termin ili da ih obavijeste da dođu poslije.

IZIS podrazumijeva informacionu uvezanost svih ustanova zdravstvenog sistema Srpske, te upotrebu elektronskih uputnica, recepata, kartica i elektronskog kartona. Dom zdravlja Bijeljina među prvima je u Srpskoj uvela IZIS prije više od dvije godine, a imaju oko 80.000 registrovanih pacijenata.

Izvor:Srpskainfo/Foto:Aleksandar Golić, Bijeljina.com