Herojima koji su spasili dječake od utapanja u Savi, gradonačelnik uručio poklon i zahvalnice

19.08.2022. - Aktuelno

Elvis Kadić i Miren Ibrahimović su u razgovoru s gradonačelnikom Esedom Kadrićem potvrdili da će uvijek biti spremni pružiti pomoć bilo kojem građaninu koji se nađe u sličnoj situaciji.

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Vijećnici upriličio prijem za Elvisa Kadića i Mirena Ibrahimovića koji su prije nekoliko dana spasili dva dječaka od utapanja na rijeci Savi.

Gradonačelnik je pohvalio ovaj herojski čin i hrabrost koji su brzom reakcijom uspjeli spasiti dva mlada života.

“Elvis i Miren dobili su veliki broj pohvala od naših sugrađana za svoj podvig i brzu reakciju i zahvaljujući tome danas su s nama dva dječaka. U ime Vlade Distrikta želim da se zahvalim na njihovoj požrtvovanosti, plemenitosti kao i spremnosti na vlastiti rizik. Želja nam je da ovo bude primjer svima nama u našoj zajednici i da solidarnost bude iznad svega i prisutna među nama“, kazao je Kadrić.

Elvis i Miren su u razgovoru s gradonačelnikom potvrdili da će uvijek biti spremni pružiti pomoć bilo kojem građaninu koji se nađe u sličnoj situaciji.

Nakon prijema gradonačelnik je našim hrabrim sugrađanima uručio poklon i zahvalnicu za hrabrost i humanost na čemu su se i oni zahvalili.

Izvor:Avaz/Foto:URED GRADONAČELNIKA BRČKO DISTRIKTA BIH