Grčko ostrvo koje miriše na borove, masline i med

15.06.2022.

Do nama najbližeg ostrva u Egejskom moru automobilom se u proseku stiže za 11 sati.

Tasos je jedno od grčkih ostrva koje turisti iz Srbije rado biraju za odlazak na lejni odmor.

Zbog obilja zelenila, lijepo uređenih plaža i kristalno čiste vode najsjevernije ostrvo u Egejskom moru, poznato kao “plutajuća šuma”, idealno je kako za porodice sa decom, tako i za menadžere koji su željni odmora na plažama okruženim borovim šumama.

Limenas, Limenarija i Potos samo su neka od mesta na Tasosu koja od polovine maja do kraja septembra vrve od turista. Mnogi koji su makar jednom proveli odmor na Tasosu tvrde da je ovo savršeno mesto za “punjenje baterija”. Turisti iz Srbije dodatno se opredeljuju za Tasos jer im je najbliži za putovanje automobilom, stiže se u prosjeku za 11 sati, uključujući i prevoz trajektom.

Ukoliko ste planirali da ovog ljeta provedete odmor na Tasosu, evo koliko će vas koštati vanpansionska usluga.

U drugoj nedelji juna cijena za prevoz automobila trajektom i vožnja za dvije osobe koštala je 33 evra u jednom pravcu.

Hotelski smještaj za dvoje za sedam dana iznosio je 300 evra, dok će u špicu sezone ta cijena biti gotovo tri puta veća ukoliko rezervišete preko popularnih sajtova. Imajte na umu da agencijski aranžman često može da bude povoljniji u odnosu na onlajn rezervacije.

Klasičan giros košta oko četiri evra, dok je restoranska porcija omiljenog grčkog specijaliteta duplo skuplja. Iste su i cijene suvlakija, dok porcija morskih plodova košta od 10 do 20 evra, u zavisnosti od ekskluziviteta restorana.

Kafe u zavisnosti od vrste koštaju od tri do šest evra, pivo od 3,5 do pet evra, a kokteli od devet evra pa naviše.

Na većini plaža širom ostrva ulaz je besplatan.

Ponegde je za iznajmljivanje ležaljki i suncobrana neophodno samo platiti piće i ceo dan uživati na morskoj obali, dok bi za ulaz na neke plaže i korišćenje mobilijara trebalo izdvojiti od 25 do čak 50 evra. U tu cenu uračunati su piće dobrodošlice, kao i dve ležaljke i suncobran.

Izvor: Ona.rs/Foto: Telegraf.rs/B.Stanojević