Gimnazijalci zatvorili ovogodišnji maturski defile (Foto) | Bijeljina.com

Gimnazijalci zatvorili ovogodišnji maturski defile (Foto)

29.05.2023.

Maturanti  Gimnazije „Filip Višnjić“, njih 168, svrstanih u osam odjeljenja, svečanim defileom ozvaničili su kraj proslave ovogodišnjih maturskih večeri bijeljinskih srednjoškolaca, njih ukupno oko devetsto, koji će nakon završene srednje škole nastaviti studiranje na brojnim fakultetima u Bijeljini i regionu ili će potražiti prvo zaposlenje.

Olivera Stevanović, direktor Gimnazije „Filip Višnjić“ kaže da je ovo bila jedna dobra generacija učenika koji su postizali rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

 „Imamo četvoro vukovaca, ali, imamo i puno sjajnih rezultata, talentovanih učenika koji su postizali rezultate na takmičenjima iz matematike, biologije, hemije. Imamo puno glumaca, onih koji vole da recituju, slikaju i koji će upisati umjetničke akademije.

Sve te njihove talente su njegovali i naši profesorti, koji su prepoznali tu stvaralačku, kreativnu energiju, tako da imamo izuzetno dobar rezultat i kod ove generacije. Mnogi od njih će se ostvariti u svojim budućim karijerama, u to sam sigurna, želim im dobro zdravlje i puno sreće u životu.

Ova generacija je prošla kroz jedno turbulentno vrijeme pandemije virusa korona. Učenika generacije još uvijek nismo proglasili, ali će i to biti uskoro“, kaže direktorka Stevanović.

Prelijepa maturantkinja, Slađana Čordašević, rekla nam je da planira da upiše poslovnu informatiku u Bijeljini, na Fakultetu poslovne ekonomije. Ona je zadovoljna znanjem koje je postigla tokom četvorogodišnjeg školovanja, a još više je zadovoljna drugarstvom koje ju je pratilo kroz gimnazijske godine.

Teodora Vićanović  kaže da želi upisati Umjetničku akademiju u Trebinju, jer je likovna umjetnost bila njena preokupacija od malih nogu. Ona kaže da srednja škola znači jedno veliko životno iskustvo, te da će joj ostati u lijepoj uspomeni.

Bijeljina.com