Fudbaleri superligaša Srbije spriječili katastrofu (Video)

29.03.2023. - Aktuelno

Petorica igrača tima iz Bačke Topole, koji je trenutno drugoplasirani u Superligi Srbije, bili pribrani i na pravom mjestu.

Prava pješčana oluja dogodila se u utorak popodne na sjeveru Srbije. Snažan vjetar koji je tokom dana duvao u okolini Subotice podigao je pijesak i sitnu prašinu, napravio haos na putevima izazvao lančani sudar u kojem je učestvovalo čak 14 vozila! Moglo je da bude i daleko ozbiljnije da veliku tragediju nisu spriječili fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole!

Društvenim mrežama već se proširio snimak sa lica mjesta na kojem se vidi koliko je situacija bila ozbiljna, a sada se saznalo da su momci u automobilu fudbaleri trenutno drugoplasiranog tima u Superligi. Goran Antonić, Josip Čalušić, Nenad Filipović, Martin Mirčevski i Ifet Đakovac bili su dovoljno pribrani da vozilo zaustave pored puta, a zatim organizuju saoobraćaj tako da šteta na putu bude što manja. Pogledajte dramu u okolini Subotice:

Vraćali smo se sa treninga kada se u blizini Subotice od jačine vjetra podigao oblak prašine od zemlje sa njiva pored puta, koji je toliko bio gust da iako smo smanjili brzinu zamalo i mi nismo učestvovali u sudaru. Kroz taj oblak prašine probali smo da se probijemo na drugu stranu puta kad je kamion naletio na jedan od automobila koji se nalazio na sredini puta. Tada smo da bi se sklonili s puta sišli u kanal pored i probili se na drugu stranu na dio gdje je vidljivost bila dobra odakle smo primijetili da se drugi automobili približavaju i da nisu svjesni da je ispred njih sudar. Istrčali smo iz auta i počeli da ih zaustavljamo, nakon čega smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mjesta nesreće i ispitivali ljude da li su dobro i da uskoro stiže hitna“, kaže u izjavi za Mozzart Sport kapiten TSC-a Goran Antonić.

Istu situaciju prepričao je i Ifet Đakovac koji ove sezone igra sjajno u timu iz Bačke Topole. ”Kada smo se vraćali sa treninga naišli smo na pješčanu oluju pa smo usporili i stali pored puta. Vidjeli smo lančani sudar i čim smo izašli iz te oluje na čistinu izašli smo iz auta da zaustavimo vozila koja su dolazila, jer se ništa nije vidjelo i vozači nisu mogli ni da pretpostave šta se nalazi ispred njih. Nas je bilo petorica: Antonić, Ćalušić, Filipović, Mirčevski i ja. Nadam se da smo bar malo ublažili katastrofu koja se desila. Želim brz oporavak svima koji su povrijeđeni“, naveo je ofanzivni vezista Đakovac.

Izvor: MONDO/Foto:  INSTAGRAM/192_RS/PRINTSCREEN