Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana

18.05.2022.

Prema najavama meteorologa danas se u RS očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom prije podne, i u Bijeljini prije podne, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mogućom slabom kišom.

Tokom dana, bez padavina i postupno smanjenje oblačnosti. U Hercgovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine.  Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu do 28 stepeni.

Prognoza za naredne dane

Za sutra je najavljeno pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu do 28 stepeni.

U petak u  pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između 6 i 12, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen.

U subotu u malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura  većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

Bijeljina.com