Episkop Fotije pozvao da se vrati moral među ljude i djecu da se uči o opasnosti

07.05.2023. - Aktuelno

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije izjavio je povodom posljednjih tragičnih dešavanja u Srbiji da treba vratiti razum i moral među ljude, a djecu učiti o opasnostima novih tehnologija.

Svi smo bili u šoku povodom ove tragedije koja nas je sve zadesila da djeca ubijaju djecu. To nema ni na filmovima, rekao je vladika Fotije.

On je ukazao da su ta djeca žrtve jednog programa, jednog načina obrazovanja i nebrige.

“Roditeljske nebrige, nebrige društva i možda svih nas zajedno, ali nekog u većoj mjeri, nekog u manjoj, rekao je vladika Fotije.

On je istakao i da djecu treba učiti opasnostima koje danas postoje u životu sa tom tehnikom i tehnologijom, ona nije bezopasna i naivna, saopšteno je na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u srijedu, 3. maja, ubijeno je osmoro đaka i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnica su ranjeni. Počinilac ovog zločina je trinaestogodišnji učenik te škole koji je uhapšen.

Nepunih 36 sati nakon tragedije u školi na Vračaru došlo je do novog masovnog ubistva u Srbiji kada je naoružani mladić ubio osam i ranio 14 ljudi u selima kod Smedereva i Mladenovca.

Izvor:Srna/Foto:ustupljane fotografija