Dužna pošta poginulim pripadnicima policije

03.04.2023. - Aktuelno

 

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca i cvijeća na Spomen – obilježje poginulim pripadnicima policije u proteklom Odbrambeno – otadžbinskom ratu obilježen je Dan policije Republike Srpske.

Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave Bijeljina izjavio je da je  Policijska uprava Bijeljina u proteklim danima realizovala niz aktivnosti i sadržaja povodom Dana policije .

 

 

“U protekloj sedmici organizovali smo dobrovoljno darivanje krvi naših službenika u saradnji sa Transfuzijom krvi, želeći na taj način da iskažemo humani aspekt naše profesije.

Za najmlađe sugrađane, djecu predškolskog uzrasta, organizovali smo “Dan otvorenih vrata”, nastojeći da im na svojstven način, prihvatljiv njihovom uzrastu, približimo policijsku profesiju. Organizovali smo i prijem za naše penzionere i rodbinu poginulih pripadnika MUP-a RS, želeći na taj način da odamo dužnu poštu onima koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske, odnosno da se zahvalimo onima koji su svoj radni vijek proveli u policijskoj službi. Danas ovdje minutom ćutanja i parastosom odajemo dužnu počast i sjećamo se poginulih pripadnika MUP -a RS, uz naš zavjet da ćemo i dalje predano raditi na očuvanju Republike Srpske, unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova RS i na očuvanju bezbjendosti naših građana”, naglasio je Terzić.

 

 

Ratomir Draganić, ratni komandant Četvrtog odreda  Specijalne brigade Policije Republike Srpske izjavio je da na današnji dan obilježavamo  trideset i jednu godinu od osnivanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Pripadnici MUP-a RS u tom ratnom periodu su dali veliki doprinos za stvaranje Republike Srpske i mnogo naših saboraca je dalo svoje živote za Republiku Srpsku, zajedno sa pripadnicima Vojske Republike Srpske. MUP RS je u ovim vremenima garant sigurnosti Republike Srpske i svakodnevno, iz mjeseca u mjesec, jača. Tako treba da bude i u narednom periodu. Oni za svoj rad treba da budu adekvatno nagrađeni, ali i osposobljeni da brane Republiku Srpsku, ukoliko to bude trebalo u nekom narednom periodu. Mi se nadamo da se rat nikada više neće ponoviti”, izjavio je Draganić.

Bijeljina.com