Domaći crveni luk izaziva suze na oči | Bijeljina.com

Domaći crveni luk izaziva suze na oči

27.02.2023.

Cijena domaćeg crvenog luka u protekla dva do tri dana dostigla je svojevrsni rekord na bijeljinskoj Zelenoj pijaci, jer se kilogram prodaje po cijeni od tri KM.

 

Samo prije mjesec ili dva dana domaći crveni luk se mogao nabaviti po 1,5 do dvije KM za kilogram. Trgovci i poljoprivredni proizvođači kažu da ga nema dovoljno u ponudi, jer su velike količine luka tokom zime istrulile, te je domaći crveni luk teško nabaviti u većim količinama.

 

 

S obzirom na njegovu cijenu, sada će mnoge domaćice u kuhinji pažljivo birati glavice luka koje će iskoristiti toga dana za ručak, kako ništa ne bi odbacivale kao suvišno. Da li će uz sve to proliti i poneku dodatnu suzu zbog visoke cijene domaćeg luka, teško je pretpostaviti.

 

A, to da se na Zelenoj pijaci već odavno povrće i voće kupuju na komad, to više i nije neka novost.

 

Tome su najviše izloženi penzioneri koji zbog svojih mizernih penzija moraju dobro da isplaniraju koliko će dnevno potrošiti na voće i povrće i da li će ovih namirnica uopšte i biti na meniju, jer sve zavisi od toga šta će im preostati nakon plaćanja režija u nabavke neophodnih lijekova.

 

Bijeljina.com