Cesta izdržala čak 11 dana (Foto)

30.06.2022.

Prije 11 dana završeni su radovi na asfaltiranju novoprojektovane dionice regionalne ceste Donji Kakanj-Kondžilo (Brnjic). Radove je obišao načelnik Opštine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Načelnik je izrazio uvjerenje i optimizam da će RMU Kakanj uložiti napore da implementira svoje obaveze po Sporazumu o izgradnji kako bi predmetna saobraćajnica što prije i profunkcionisala.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 600.000 KM. Prvi ugovor se odnosi na novčano izdvajanje iz Budžeta Opštine Kakanj u iznosu od 200.000 KM, dok se drugi ugovor odnosi na izdvajanje iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 399.983,36 KM.

Navedena cesta nikada nije puštena u promet zbog puknuća koji se desio na već pomenutoj dionici, za koji se pokušava sakriti scenarij.

Postavlja se pitanje: “Ko je odgovoran?” “Da li je odgovorna Opština Kakanj ili izvođač radova ili će pak sve to opet platiti građani?

Ovo je zaista niz ovakvih dešavanja koje građani ispaštaju zbog nestručnog, neobrazovnog kadra, političkih nadmetanja prije izbora.

Da li će firma koja je potpisala ugovor platiti penale za koje nije izvrsila navedeni rok?

Bilo kako bilo, građani će i dalje ispaštati…

Izvor: Crna-hronika