Broj žrtava oluje Danijel u Grčkoj porastao | Bijeljina.com

Broj žrtava oluje Danijel u Grčkoj porastao

07.09.2023. - Aktuelno

Dvije žene pronađene su mrtve u svojim kućama u regionu Astrica u Kardici od posljedica oluje Danijel u Grčkoj. Dvije starije žene pronađene su u različitim kućama.

Tako je broj žrtava zbog lošeg vremena porastao na šest.

Prema izvještaju Skaja, rođak je starice upozorio na nevrijeme i posavjetovao ih da odu, međutim, oni su odgovorili negativno.

Nešto kasnije pozvao je spasioce, koji su ih pronašli mrtve u kući. Odvezeni su čamcem u vozilo Hitne pomoći.

Žrtve uglavnom starije osobe

Prethodno je stariji muškarac pronađen mrtav u oblasti Tesalije, prenosi Katimerini. Taj 82-godišnjak je pronađen u besvjesnom stanju pod automobilom na području Elinopirgosa, pošto ga je po izlasku iz kuće odnijela bujica izazvana olujnim kišama.

Ranije su vatrogasne službe saopštile da je tijelo jedne starije žene pronađeno blizu priobalnog mesta na poluostrvu Pilion, kod luke Volos.

Prva žrtva nezapamćenog nevremena u Grčkoj bio je muškarac u Volosu na koga je u utorak pao zid.

Bujice odnijele na desetine automobila

Od ponedjeljka je oluja Danijel izazvala klizišta, uništila jedan most, dovela do rušenja elektrovoda, a u bujicama je odneto na desetine automobila, tek nekoliko dana pošto je ugašen veliki požar na sjeveru Grčke.

I dijelovi Atine su poplavljeni.

Četiri osobe su nestale u središnjoj Grčkoj nakon što je olujna kiša poplavila kuće i poslovne prostore. Vlasti tragaju za nestalim osobama, rekao je ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilijas u izjavi za televiziju.

Izvor: Blic