Bijeljinski atletičari zaslužuju bolje uslove za treniranje

07.06.2022.

Povodom zapaženih rezultata mladih sportista Atletskog kluba „Atletik“, gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je organizovao prijem za članove ovog sportskog kluba.

Predsjednik „Atletika“ Velibor Kovač je istakao da je prethodnih godinu dana obilježilo, prije svega, organizovanje „Trofeja Bijeljine“, odnosno, prvog atletskog mitinga u Bijeljini.

– Ovaj događaj smo organizovali zahvaljujući podršci Gradske uprave i Skupštine Grada Bijeljina, ali i uz pomoć ličnih sredstava i uz podršku zaljubljenika u atletiku. Imamo i vrijedne rezultate: Ema Kovač je dva puta oborila rekord BiH u trčanju na 600 metara na atletskom mitingu u Zagrebu, Pavle Ilić je osvojio zlatnu medalju na prvenstvu na nivou BiH na 200 metara, Pavle Kovač je osvojio dvije zlatne medalje u bacanju kugle i vorteksa, a prije toga i zlato u bacanju vorteksa na prvenstvu BiH za mlađe pionire – istakao je Kovač.

Predsjednik „Atletika“ je dodao da je za vrhunske rezultate potrebno prije svega stvoriti uslove za treniranje, odnosno, izgraditi atletski stadion.

– Dobili smo najavu da bi naredne godine u budžetu trebalo da bude i stavka za izgradnju atletskog stadiona, koji bi sportisti koristili za treninge, ali i za održavanje atletskih prvenstava i mitinga – rekao je Kovač.

Gradonačelnik Petrović je ocijenio da je susret sa mladim atletičarima bio dobra prilika da se sagledaju rezultati i aktivnosti kluba u prethodnih godinu dana.

– Veliko nam je zadovoljstvo zbog postignutih rekorda i osvojenih medalja, ali i zbog dobrog rada u klubu, kao i srećnog djetinjstva ove djece, a hvala i rukovodstvu i trenerima „Atletika“. U nacrtu budžeta za sljedeću godinu ćemo otvoriti novu budžetsku poziciju koja će imati za cilj da se izgradi atletska staza sa pratećim sadržajima, odnosno, atletskog stadiona. Kada mogu manje lokalne zajednice imati takve stadione, to može imati i Bijeljina i zato ćemo za ovaj prijedlog tražiti širu društvenu podršku, da bi naša dječica trenirala u mnogo boljim uslovima nego sada, ali i da bismo bili domaćini velikih atletskih takmičenja – najavio je gradonačelnik Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine je iskoristio priliku da se zahvali dijaspori iz Roterdama na donaciji za atletiku u Bijeljini i istakao da će Grad Bijeljina tražiti način da podrži oba atletska kluba u Bijeljini