Bijeljinski advokat Miloš Stevanović na zasijedanju Trilaterale u Vašingtonu.

17.06.2022. - Aktuelno

Bijeljinski advokat Miloš Stevanović na zasijedanju Trilaterale u Vašingtonu

Svjetska vlada o gorućim problemima današnjice

U Vašingtonu se od desetog do 12. juna održavalo zasijedanje Trilateralne komisije, globalne organizacije čiji su članovi najznačajniji mislioci savremenog doba, bankari, političari, ljudi iz svijeta biznisa i nauke. Tema ovogodišnjeg zasijedanja je „New Frontiers“, odnosno „Nove granice“.

Na zasijedanju Trilaterale učestvovao je  i poznati bijeljinski advokat Miloš Stevanović, jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine.

Ekskluzivno smo saznali da članovi Trilaterale, prisutni na ovom skupu u Vašingtonu, diskutuju o pitanjima koja se odnose na novi duh kapitalizma, aktuelne probleme između Rusije i Ukrajine, pokušavajući da dođu do zaključka – u kojem pravcu će se kretati čovječanstvo nakon sukoba u Ukrajini.

Na skupu Trilaterale u Vašingtonu, prema Stevanovićevim riječima, razgovaralo se i o tokovima novca, kreditnim aranžmanima, energetskoj krizi, te o mogućnostima njenog prevazilaženja.

Svake godine Trilaterala okuplja zvučna imena iz svijeta politike, biznisa i nauke, tako da su ove godine zapaženi govornici i Karl Bilt, Oli Ren, sadašnji guverner Centralne banke Finske, Mario Monti, bivši premijer iItalije, Alan Greenspan, predsjednik Američkih centralnih rezervi, David Rubeinstan, vlasnik najvećeg investicionog fonda u SAD, David Petraues, suvlasnik fonda KKR i visokopozicionirani general Vojske SAD, Axel Weber, dugogodišnji predsjednik UBS Banke, Fareed Zakaria, urednik CNN, kao i brojna druga zvučna imena.

Trilaterala često na godišnje skupove poziva i osobe od značaja za interese Komisije i globalna kretanja. Već drugi put, Komisija je iz BiH pozvala bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića. Stevanović kaže da ne može iznositi detalje s ovog skupa, potvrdivši da aktivno učestvuje u radu Trilaterale u Vašingtonu. Zanimljivo je da na skupu u Vašingtonu nema drugih ličnosti iz svijeta politike i biznisa u biH. Za Trilatearlnu komisiju uvriježeno je mišljenje da predstavlja „svjetsku vladu u sjenci“. Njen osnivač je David Rockfeller, dok je jedan od njenih najistaknutijih članova danas Henri Kisindžer, kome je posvećen značajan dio vremena na ovogodišnjem skupu.

Bijeljina. Com