Automobil se omotao oko betonskog stuba, vozač čudom preživio (Foto)

26.09.2023. - Aktuelno

Vozač (59) u Hrvatskoj čudom je preživio tešku saobraćajnu nesreću koja se juče dogodila u mjestu Međurača nedaleko od Bjelovara.

Kako je “bjelovar.live” saznao od bjelovarske policije, vozač je oko 15.30 zbog prevelike brzine prešao na suprotnu stranu puta, sletio u lijevi putni jarak i zabio se u betonski stub javne rasvjete.

Od siline udarca automobil se omotao oko betonskog stuba koji je i prepolovio. Vozač je ostao zarobljen u smrskanom vozilu. Na intervenciju su izašli pripadnici Vatrogasne zajednice Opština Nova Rača koji su se trudili da što prije izvuku povrijeđenog vozača, prenosi Index.hr.

“Kolegama je trebalo pola sata da prerežu lim i vozaču oslobode noge koje su bile pritisnute. Moram priznati da još nismo imali ovakvu vrstu intervencije, no najbitnije je da je čovjek preživio i da smo pomogli”, kazao je Dražen Bengez, komadir vatrogasne zajednice Nova Rača.

Dodaje i kako je na teren izašlo devetero pripadnika dviju lokalnih DVD-ova, Bulinac i Stara Rača, koji jedini posjeduju opremu za tehničke intervencije.

“Zaista, vozač je čudom preživio ovu nesreću. Inače, nije bio vezan sigurnosnim pojasom”, kazao je Bengez.

Iz bjelovarske Opšte bolnice Dr. Anđelko Višić su potvrdili kako je 59-godišnji vozač zaprimljen s teškim povredama.

“Radi se o otvorenom prelomu natkoljenice i zatvorenom prelomu potkoljenice. Ima i povrede rebara… Pacijent je uspješno operisan i za sada je stabilno”, kazali su iz bolnice.

Izvor: index.hr / Foto: bjelovar.live