Apel gradonačelniku da sazove sjednicu Skupštine grada

04.03.2023. - Aktuelno

Na računu Agrarnog fonda grada Bijeljina nalazi se još dva miliona KM koliko je Kompenzacioni fond i Vlada RS odobrila za realizaciju drugog kruga ruralnog razvoja Semberije, ali taj novac ne može biti operativan sve dok se ne organizuje redovna sjednica Skupštine grada i dok se ne usvoji prijedlog Upravnog odbora Agrarnog fonda za utrošak tih sredstava, izjavio je Zlatan Lazarević, direktor Agrarnog fonda grada Bijeljina i odbornik u Skupštini grada na današnjoj konferenciji za štampu. 

 Lazarević je podsjetio da je u prvom krugu ruralnog razvoja realizovano tri miliona KM iz Kompenzacionog fonda RS, te da je asfaltirano 58 seoskih puteva u ukupnoj dužini od 18 kilometara  i postavljeno 410 sijaličnih mjesta sa LED sijalicama. 

 

„ Ovom prilikom upućujemo apel gradonačelniku da dostavi materijal za redovnu sjednicu Skupštine grada kako bi odbornici razmotrili prijedlog Upravnog odbora Agrarnog fonda i usvojili odluku o utrošku dva miliona KM za drugi krug ruralnog razvoja. Predloženo je da se 1,9 miliona KM utroši za asfaltiranje dvanaest do 15 kilometara puteva i da se 100.000 KM utroši za postavljanje novih sijaličnih mjesta.Vlada RS je ispunila svoje obećanje i prebacila sredstva, ali se sada ne može sazvati sjednica Skupštine grada zbog opstrukcije gradonačelnika. Dok je za gradonačelnika postupak opoziva najveća opstrukcija, za nas to predstavlja demokratski čin. Zbog toga ne treba život da se zaustavi, jer neodržavanjem redovne sjednice Skupštine grada ne mogu se usvojiti ni druge važne odluke koje se odnose na održavanje putne mreže, košenje putnih pojaseva  i javne gradske higijene, a za sve to treba na vrijeme raspisati tendere i javne nabavke“, istakao je Lazarević, uputivši još jednom apel gradonačelniku Petroviću da dostavi materijale za redovnu sjednicu Skupštine grada koji su već pripremljeni i zadržani u kabinetu gradonačelnika.  

Boban Jovičević, odbornik i predsjednik Komisije za poljoprivredu u Skupštini grada podsjetio je da ova komisija daje mišljenje za ovakve odluke, koje se tiču ruralnog razvoja, te da je evidentan nerad i nemar koji je ispoljen od strane gradonačelnika koji ne izvršava svoje redovne obaveze.

Bijeljina.com