Parkirao automobil na pješački, pa napao policajce i završio na UKC RS

04.07.2024. - Aktuelno

Policija u Kneževu je uhapsila D.L. koji je odbio da pomjeri auto sa pješačkog prelaza i da bude testiran na alkohol, a prilikom hapšenja napao je policajce, nakon čega je završio na UKC RS zbog povreda.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, D.L. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“. 

“Naime, istog dana oko 13,20 časova u Kneževu, policijski službenici su na pješačkom prelazu uočili parkirano putničko vozilo marke „Audi“ u kojem se nalazilo navedeno lice, koje je  odbilo da ukloni vozilo  sa pješačkog prelaza, da se odvgrne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, te da policijskim službenicima na uvid pokaže lična dokumetana i izađe iz vozila, nakon čega je pružilo pasivni, a potom i aktivni otpor policijskim službenicima prilikom lišenja slobode”, rekli su u policiji. 

Takođe, dodali su da su prilikom hapšenje tjelesne povrede zadobili policijski službenici i navedeno lice, kojem je ljekarska pomoć ukazana na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske. 

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Banjaluka.com