Evropska medalja za Tekvondo klub „Sokol“

24.06.2024. - Sport

Od 13. do 16. juna, u Tirani, Albanija, održano je Evropsko klupsko prvenstvo u tekvondou, koje je okupilo oko 1700 takmičara iz 50 zemalja i 150 klubova. Među njima, Tekvondo klub “Sokol” iz Bijeljine nastupio je sa tri takmičara i postigao veliki uspjeh.

“Presrećni smo i jako ponosni što smo uspjeli da osvojimo medalju. Ovo je prva medalja sa Evropskog prvenstva u tekvondou za našu regiju,” izjavio je trener Aleksandar Beštić po povratku sa takmičenja.

U kadetskoj selekciji, klub su predstavljale Nikolina Marković (do 55 kilograma) i Andrea Marić (do 59 kilograma). Nikolina je u borbi izgubila od predstavnice Španije, dok je Andrea poražena od takmičarke iz Turske. Uprkos porazima, ove mlade sportistkinje su pokazale izuzetnu želju i volju, što je najvažnije za njihov dalji napredak.

U seniorskoj konkurenciji, Zorana Sandić (do 73 kilograma) ostvarila je značajan uspjeh. Pobjedom nad predstavnicom Grčke u prvom kolu i drugom nositeljicom žrijeba iz Njemačke u drugom kolu, Zorana se našla na korak do finala. Nažalost, u borbi za finale, protivnica iz Španije je uspjela da preokrene rezultat i uskrati joj plasman u završnicu. Ipak, Zorana je osvojila bronzanu medalju, što je ogroman uspjeh za klub.

“Ovo je veliki korak za naš klub i ponosni smo na postignute rezultate. Nastavićemo da radimo još jače i bolje kako bismo postigli još veće uspjehe,” poručili su iz kluba.

Izvor: bijeljina.org