Svesrpski sabor ispisuje istoriju (Video)

17.06.2024. - Poljoprivreda

Svesrpski sabor ispisuje istoriju, to je nešto najljepše što se u posljednje vrijeme dogodilo srpskom narodu, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić za Јutarnji program RTRS-a.

“Mi s ove strane Drine smo uvijek imali ogromnu empatiju, koju nismo toliko osjećali sa one strane, do sada”, napominje Minić.

Dodaje, da kada je riječ o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, da su putem iste potpisani određeni sporazumi, koji su veoma bitni.

“Razgovarali smo oko drvo-šumskog sortimenta. Komentarisali smo i uređenje donjeg korita rijeke Drine. Razgovarali smo i o uvozi i izvozu, nama je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner”, dodaje Minić.

Minić je naglasio, da je veoma bitan ovaj momenat, koji su dva lidera, odnosno predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznali kao bitan momenat, za ujedinjenje srpskog naroda.

“U toj Deklaraciji, ima toliko bitnih stvari, koja ujedinjuje tu misao, srpski narod”, ističe Minić.

Kaže, da kada je riječ o rezolciji o Srebrenici, da ista formalno-pravno nije usvojena.

“Trebamo još više biti oprezni, sve vrijeme ljudi, koji imaju ozbiljne parnetere u Evropi, “urotili” su se protiv nas”, dodaje Minić.

Kada je riječ o žetvi pšenice na prostoru Srpske, Minić dodaje da očekuje da u narednih sedam dana krene žetva u punom kapacitetu.

“Ono što možemo je da prije sjetve kažemo da ćemo dati 500 KM podsticaja po hektaru, regresirati gorivo sa 0,80 KM po litru”, dodaje je Minić.

Izvor: RTRS