Dodik i Pašalić sa poljoprivrednicima u Bijeljini

13.07.2022. - Poljoprivreda

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić sastali su se u Bijeljini sa poljoprivrednim proizvođačima iz Semberije sa kojima su razgovarali o ovogodišnjoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Nakon sastanka, Dodik je rekao da bi podsticaji po hektaru hljebnog žita od naredne godine trebalo da budu 500 KM, umjesto dosadašnjih 400 KM.

Dodik je istakao da je ponosan na ono što je Republika Srpska do sada izdvojila za podršku poljoprivredi i najavio nastavak stimulisanja agrara.

“Radite, sijte, a mi ćemo obezbijediti podršku agraru i nećemo dozvoliti da budete u minusu i da vaša proizvodnja propadne. Trebamo pomoći i tu smo da pomognemo poljoprivrednim proizvođačima”,  rekao je Dodik.

On je naveo da je ponosan na ono što je Republika Srpska do sada izdvojila za društvenu, javnu i finansijsku podršku poljopriredi, uz dosta stimulativnih mjera i najavio nastavak stimulisanja agrara, prvenstveno za narednu sjetvu.

“Vi nećete raditi ispod ove cijene ni iduće godine, usmjeravaćemo podsticaje i to je najodgovornije što možemo da učinimo”,  istakao je Dodik.

Podsjećamo, semberski ratari imaće najbolju cijenu hljebnog žita u regionu. Skupštinska većina, okupljena u Koaliciji Dogovor za Bijeljinu, dogovorila je da se rebalansom gradskog budžeta, koji je u izradi, obezbijede dodatna dva pfeniga po kilogramu, uz već planirana tri, proizvedene i prodate pšenice.

Dodik je prethodno u Bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini, zajedno sa ministrom i zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem, prisustvovao puštanju u rad novog CT aparata posljednje generacije, koji je finansirala Vlada Republike Srpske.

Izvor:RTRS