Niko neće “Slobomir”

11.07.2022. - Aktuelno

Nakon što je prvog juna ove godine stečajni upravnik Kompanije “Slobomir” oglasio prodaju imovine i prava, kao cjeline, u vlasništvu stečajnog dužnika, putem javnog nadmetanja, dostavljanjem pismenih ponuda, potencijalni kupci su imali priliku da do osmog jula dostave svoje ponude. 

Međutim, kako je izjavio stečajni upravnik Marko Krsmanović, do osmog jula niko nije iskazao interesovanje da kupi imovinu Kompanije “Slobomir”, tako da će Odbor povjerilaca uskoro ponovo organizovati sjednicu na kojoj će dogovoriti nove uslove prodaje.

U uslovima prodaje bilo je navedeno da “ponuda ne može biti djelimična, odnosno pojedinačna ili za dio imovine, odnosno da ponuđena cijena ne može biti ispod ukupno procijenjene vrijednosti od 18,7 miliona KM za ukupnu imovinu i prava. U oglasu je bilo navedeno da su predmet  licitacije imovina i prava (zemljište, poslovni i pomoćni objekti, udjeli u drugim privrednim društvima) u svojini stečajnog dužnika.

Kao što je poznato, bijeljinski Okružni sud je u aprilu prošle godine donio odluku o otvaranju stečaja nad Kompanijom “Slobomir” u Bijeljini koja firmi “Pavgord” iz Foče duguje četiri miliona KM. Inače, Kompanija “Slobomir” je vlasnik nekretnina, Televizije “Slobomir”, kompleksa u izgradnji “Aqua city”, kao i drugih povezanih pravnih lica, a ima akcije i u Našoj banci.

Bijeljina.com