Budžet usvojen u nacrtu

22.11.2023. - Aktuelno

Gradska kasa Doboja za narednu godinu iznosiće oko 65 miliona maraka. Budžet je usvojen u nacrtu, a vlast objašnjava da je razvojni. Zadovoljiće kažu potrebe svih građana i uključuje realizaciju brojnnih projekata.

Doboj

“Naravno dosta poslova ima u idućoj godini koji se neće završiti u ovoj, a to su vidjeli ste sportska dvorana i mnogo toga i ja smatram da je o budžet u ovakvim uslovima u BiH i okruženju, pristojan budžet”, rekao je Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Za opoziciju ipak potrošački i nerealan. Zamjeraju što ni ove godine nema stipendija za studente.

“Mi smo predlagali 400 hiljada maraka zato što je to invsticija, to nije trrošenje to je investicija koja bi se Doboju višestruki vratila”, rekla je Olivera Nedić, odbornik PDP-a u Skupštini Grada Doboja.

Za socijaliste je sporno punjenje budžeta. I troši se kažu olako, dok pojedine plate i paušali kasne.

“Ako pravimo buddžet da bi imali smao cifru na kraju u konačnici koja bi bila alibi da podižmo kreditna sredstva ili ne znam ni ja za kakve namjere to da korsitimo, vi u kući možete reći a imate prihod 200 hiljada KM, a svjesni ste da je to 30, 20 ili 10 KM, nerealno”, rekao je Rade Tešić, odbornik SP u Skupštini Grada Doboja.

Realno je da će odvoz smeća za Dobojlije biti skuplji za oko 30 odsto. Odbornici su dali saglasnost na prijedlog novog cjenovnika za odvoz otpada.

Izvor: ATV