Za slikarstvo je neophodno posebno stanje duha (Foto)

17.10.2023. - Društvo

Poznati bijeljinski frizer Saša Pejić, više od dvadeset i pet godina bavi se frizerskim zanatom. Dok danju koristi mašinicu i makaze da bi došao do što ljepših i modernijih frizura, noću Saša sjeda za štafelaj i slika. Za slikarstvo je, kaže, neophodna kreativnost i posebno stanje duha. Međutim, kreativnost se ne isključuje ni u frizerskom poslu.

sa__a_peji____frizira_i_slika__za_slikarstvo_je_neophodno_posebno_stanje_duha__foto_163.jpeg

sa__a_peji____frizira_i_slika__za_slikarstvo_je_neophodno_posebno_stanje_duha__foto_176.jpeg

sa__a_peji____frizira_i_slika__za_slikarstvo_je_neophodno_posebno_stanje_duha__foto_118.jpeg

 “Pažnju uvijek treba usmjeriti na detalje i to se mora dovesti do perfekcionizma. Što više pažnje posvetimo detaljima, biće bolja frizura ili slika”, kaže Saša, ističući da je nekada želio studirati grafički dizajn, ali ga život odveo na drugu stranu, u frizerske vode.

sa__a_peji____frizira_i_slika__za_slikarstvo_je_neophodno_posebno_stanje_duha__foto_115.jpeg

sa__a_peji____frizira_i_slika__za_slikarstvo_je_neophodno_posebno_stanje_duha__foto_194.jpeg

“Prevagnuo je frizerski zanat. Posla ima dovoljno, ne mogu da se žalim.  Ovo je vrijeme brzog i dinamičnog života. Šišanje i druge frizerske usluge se najavljuju, što odgovara i meni i mušterijama. Pratimo moderne trendove, kada su frizure u pitanju.

sa__a_peji____frizira_i_slika__za_slikarstvo_je_neophodno_posebno_stanje_duha__foto_132.jpeg

Prva ljubav zaborava nema

Ovih dana smo bili u Beogradu, na seminaru. Prisustvovali su frizeri i stručnjaci iz cijele Evrope. Edukaciju su organizovali najbolji frizeri iz Srbije, Engleske i drugih zemalja. Uvijek treba pratiti nove trendove, treba ulagati u opremu. Slikanje je moja prva ljubav i ona zaborava nema. Slikam kada imam malo slobodnog vremena. Posla je previše u salonu, kod kuće me čekaju neke druge obaveze. Ipak, nađem vremena i za slikanje.

sa__a_peji____frizira_i_slika__za_slikarstvo_je_neophodno_posebno_stanje_duha__foto_64.jpeg

Slikam mrtvu prirodu, apstraktne motive, portrete i crteže, ulja na platnu. Slikanje me opušta, kao i rad na izradi namještaja od drveta. Sve što postoji u salonu, a od drveta je, mojih je ruku djelo”, kaže Saša Pejić.

Bijeljina.com