U toku provjera prijave protiv policajaca PS Osmaci

23.08.2023. - Društvo

Vijest o navodnom napadu na maloljetnog dječaka iz sela mahala u Osmacima, potresla je javnost. Nakon pljačke koja se dogodila u naselju Mahala kod Osmaka, maloljetnik je, kako se navodi, pretučen u Policijskoj stanici Osmaci.

Vijest koja je potresla javnost

Iz PU Osmaci, dječakov otac je usmenim pozivom obaviješten da sa maloljentim sinom dođe na informativni razgovor.

“Kad smo iotišli u stanicu policije, inspektor mi je rekao da ću biti tu kad dijete bude ispitivano. Onda sam čuo da dijete vrišti i da govori- “Ne mogu priznati ono gdje nisam bio.”Čuo sam i kada je potom došao jedan policajac i rekao da je dosta , da ga ne tuku više”,kaže Juso Jusić otac dječaka.

Dječaka su potom, kako navodi Jusić, odveli i nakon skoro sat vremena vratili kući.

” Vratili su mi dijete izudarano.Po prstima su bile modrice.Vidjeli su se otisci prstiju na vratu.Odveli smo ga u Dom zdravlja u Kalesiji, odakle je upućen na UKC Tuzla, na dalje pretrage”, priča Jusić.

Prijavu protiv cjelokupne smjene u PU Osmaci , Jusić je jutros podnio u PU Zvornik. Oglasili su se saopštenjem i iz MUP RS, gdje ističu da su opredijeljeni za zakonito postupanje policijskih službenika u skladu sa datim ovlaštenjima prema svim građanima RS-a, bez obzira kojem narodu pripadali.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja, te u skladu sa tim, ukoliko se dokaže odgovornost policijskih službenika, sa istima će se postupiti u skladu sa zakonom”, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

 

 

Policijski službenici su o događaju obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja.

 

Bijeljina.com