Sistem se mora promijeniti, samo su našoj djeci idoli „mangupi“

12.08.2023. - Društvo

U Gradačcu su počeli protesti građana nakon svirepog zločina koji se dogodio juče, a u kojem su ubijene tri osobe i ranjene još tri.

Nermin Sulejmanović je u krvavom pohodu usmrtio svoju bivšu nevjenčanu suprugu Nizamu i sve prenosio uživo na Instagramu.

Građani Gradačca su u strahu nakon monstruoznog zločina i pozivaju nadležne na odgovornost.

„Bojala sam se za sebe i dijete“, „Stop nasilju nad ženama“, „Tražimo odgovornost gradonačelnika i policije“, samo su neki od transparenata koje okupljeni nose.

Takođe, svi nose smrtovnicu sa porukom: „Žena, supruga, majka. Ubijena jer je prijavila nasilje. Gradačac, 11.08.2023. Ožalošćeni: Građanke i građani BiH.“

Nerma Šarić, jedna od organizatora protesta, kazala je za N1 kako očekuju od građana BiH da zahtijevaju i očekuju korektne aktivnosti povodom implementacije Istanbulske konvencije od prvog do posljednjeg uslova.

Miralem Topalović, jedan od organizatora protesta rekao je da se sistem mora promijeniti, jer je ovdej zakazala država.

– Ovaj muk mora se čuti daleko i moraju se probuditi svi koji rade taj posao i da se brinu o nama građanima. Čovjek je jučer hodao pola sata po Gradačcu, ulazio u kafiće, niko nije reagovao – rekao je Topalović.

Ističe da smo kao društvo dotakli dno i da su našoj djeci idoli „mangupi“ koji se pakiraju gdje hoće i ljudi koji čine masakr.

Ons matra i da svako od nas treba biti „policajac“ kao što je to slučaj s građanima Njemačke te prijavljivati nasilje, nasilnike, a ne gledati nijemo ili okretati glavu.

U Gradačcu je zbog nezapamćenog zločina proglašena trodnevna žalost, koja je počela danas.

 

izvor:N1/FOTO:PARINTSCREEN