Bratunčani uživali u devetoj umjetnosti

07.08.2023. - Društvo

Dodjelom zahvalnica i priznanja u Bratuncu je završen peti po redu “Strip festival”.

U prethodna tri dana posjetioci su mogli da uživaju u izložbama, radovima, radionicama stripa i crtanja s autorima iz naše zemlje i regiona, predstavljanju novih izdanja i berzi stripa.

Najmlađi su juče u okviru “škole stripa” imali priliku da saznaju više o tome kako nastaje strip, koji su najpoznatiji strip junaci i kako da ispričaju priču kroz strip.

Festival je prije tri večeri otvoren izložbom “15 godina Vekovnika”, grafičkog romana scenariste Marka Stojanovića, a koja je bila postavljena tokom trajanja festivala.

Predrag Milić, inicijator i organizator festivala, kaže da je ove godine festival protekao veoma dobro, iako je loše vrijeme ograničilo festival na zatvoreni prostor te se, zbog kiše, nije mogla održati radionica crtanja na bratunačkoj Rajskoj plaži.

On kaže da nakon petog izdanja “Bratunačkog strip festivala” planiraju uvođenje nekih novina i obogaćivanje festivalskog sadržaja kako bi strip bio tema rada tokom čitave godine, a planiraju organizovati redovnu školu stripa za najmlađe i druge aktivnosti.

Najbolji radovi sa bratunačke škole stripa biće objavljeni u dječijem strip magazinu “Parabelum junior”.

Izvor: Srpska info