Smjenjuju se tužbe i protivtužbe

01.08.2023. - Aktuelno

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je održano pripremno ročište u sporu koji se vodi između Grada Bijeljina, kao tužioca, i preduzeća „Bijeljina – Gas“. Grad Bijeljina je tužio preduzeće čiji je i osnivač zbog potraživanja od 86.715 KM za neisplaćeno zemljište.

Na pripremnom ročištu tužilac, Grad Bijeljina, koga zastupa pomoćnik pravobranioca RS sjedište zamjenika u Bijeljini, ostao je kod tužbe i postavljenog tužbenog zahtjeva, dok je tužena strana, preduzeće „Bijeljina – Gas“, koga zastupa Kancelarija „Stevanović“, ostalo kod odgovora na tužbu, ali je danas podnijelo i protivtužbu radi raskida ugovora i povrata dijela isplaćene kupoprodajne cijene. Sud je donio rješenje da se pripremno ročište odloži za 12. oktobar, jer je tužalac, Grad Bijeljina, s obzirom na to da im je dostavljena protivtužba, zamolilo sud da im se ostavi dovoljno vremena radi pripreme i davanja odgovora na protivtužbu.

Božana Simić, stručni saradnik u Advokatskoj kancelariji „Stevanović“ kaže da je „BN – Gas“ podnijelo protivtužbu zbog toga što nakon petnaestak uplaćenih rata za kupljeno zemljište Grad Bijeljina nije predala u posjed tu nekretninu preduzeću „BN –Gas“.

„Nakon petnaestak uplaćenih rata preduzeće „BN –Gas“ je prekinulo s uplatama rata, jer Grad Bijeljina nije ispoštovala dogovor i nije predala u posjed zemljište preduzeću „BN – Gas“. Vrijednost nekretnine bila je utvrđena na iznos od oko 100.000 KM, a sada grad Bijeljina traži da im se kompletan iznos uplati u cjelosti“, kaže Božana Simić.

Bijeljina.com