Potvrđena optužnica protiv Ivane Lakić

13.07.2023. - Društvo

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Bijeljini potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva protiv Ivane Lakić iz Zvornika zbog krivičnog djela, ubistvo u pokušaju.

U optužnici je navedeno da je u noći, 16. aprila ove godine, oko dva sata noću, u Zvorniku, ispred benzinske pumpe “Nešković”, nakon što je prethodno na ulazu u unutrašnjost benzinske pume uočila oštećenog T.N., ona se sa mjesta suvozača u taksi vozilu, kojim je došla do pumpe, povišenim tonom obratila: “Pomjerite se, jebem vam majku, izaći ću i pobiću vas sve”.

Nakon toga je izašla iz vozila i krenula prema T.N., da bi se nakon toga vratila do taksi vozila i iz svoje torbice uzela nož, dužine sječiva 10 cm, te ponovo krenula i prišla T.N., oštećenom zadala ubodnu ranu u predjelu lijeve strane vrata u nivou grkljana, usljed čega je T.N. zadobio tjelesne povrede u vidu rasjekotine lijeve strane vrata u središnjem dijelu, predio vratnih arterija i vena, s rasjekotinom lijeve strane vrata.

Povređivanje je moglo dovesti do presijecanja vratne arterije i vene, što bi dovelo do naglog iskrvavljenja i smrtnog ishoda za oštećenog, nakon čega je optužena nastavila nasrtati na oštećenog T.N., upućujući mu prijetnje i psovke, dakle, pokušala ga je lišiti života i počinila je krivično djelo ubistvo u pokušaju”, navodi se u optužnici. Optužena je 16. aprila ove godine uhapšena, nalazi se u pritvoru koji joj je u međuvremenu produžen na još dva mjeseca i trajaće do 16. jula.

Bijeljina.com