Pronađeno obezglavljeno tijelo djeteta, nedostaju mu i drugi dijelovi

11.07.2023. - Društvo

Tijela djeteta bez glave pronađeno je rano jutros na jednoj plaži na isotku Španije.

 

Ostaci djeteta, za koje se smatra da je staro između dvije i tri godine, pronađeni su na plaži u ljetovalištu Kosta Dorada Roda de Bera u provinciji Taragona na istočnoj obali.

Jezivu scenu otkrio je čistač koji je odmah obavijestio svoje šefove koji su nakon toga pozvali policiju. Lokalni mediji navode da su pored glave nedostajali i drugi delovi tela.
Vlasti su isključile mogućnost da se dijete udavilo na plaži.

Pripadnici civilne garde su ogradili područje i premeštaju mještane i turiste na druga područja prije nego što istražni sudija odobri uklanjanje tijela.

Gradonačelnik Pere Virgili navodi da je dijete moglo biti sa izbjegličkog broda koji se nedavno prevrnuo u Sredozemnom moru.

– Obaviještavamo vas da je jutros na obali na plaži Kosta Dorada pronađeno tijelo dijeteta. Oblast je ograđena i zvaničnici čekaju da sudija odobri uklanjanje tela. Molimo javnost da izbjegava to područje – navela je skupština grada na društvenim mrežama.
Roda de Bera je 25 minuta vožnje južno od Taragone. Barselona je udaljena nešto više od sat vremena vožnje sjeverno. Civilna garda, koja vodi istragu, još nije dala nikakav zvaničan komentar.

 

izvor/FOTO:Agencije