Usvojeno više izvještaja o radu

05.07.2023. - Aktuelno

Odbornici Skupštine grada na početku današnje sjednice usvojili su izvještaje o radu Muzeja Semberija i Centra za kulturu „Semberija“, ali nisu raspravljali o izvještaju o radu Direkcije za izgradnju i razvoj grada, jer se niko od predstavnika ovog preduzeća nije pojavio na sjednici.

 

Nakon toga razmotren je i usvojen izvještaj o radu Javnog – informativnog preduzeća „Semberija i Majevica“, s planom rada za ovu godinu.

Razmotren je izvještaj o radu Centra za socijalni rad u kojem je istaknuto da je oko 10.550 osoba ostvarivalo osnovna i proširena prava koja su definisana Zakonom o socijalnoj zaštiti. U odnosu na godinu dana ranije, kada je ovu pomoć primalo 9.155 osoba, uočen je trend rasta korisnika od 10 odsto koji ostvaruju ova prava. Odbornici nisu usvojili izvještaj o radu Centra za socijalni rad zbog, kako je istaknuto, aktuelnih sudskih postupaka koji se tiču podnesenih krivičnih prijava o zloupotrebi položaja, a slično su postupili i u slučaju preduzeća „Eko – Dep“, usvojivši planove rada za ovu godinu, a ostavljajući mogućnost da se Skupština grada izjasni o izvještajima o radu ova dva subjekta naknadno, nakon okončanja sudskih sporova koji su u toku.

U nastavku sjednice nije usvojen izvještaj o radu ni preduzeća „Gradska toplana“, ali je usvojen plan rada za ovu godinu kako bi preduzeće moglo nesmetano da funkcioniše u narednom periodu.

Što se tiče „Gradske toplane“, odbornik DEMOS-a Zoran Pribišić je u diskusiji naveo da se mora pronaći dugoročnije rješenje za „Gradsku toplanu“ koja ostvaruje godišnji prihod od milion KM, dok relani

troškovi poslovanja ovog preduzeća svake godine iznose oko 1,5 miliona KM. Veću cijenu grijanja za oko hiljadu korisnika toplotne energije iz „Gradske toplane“ najavio je vršilac dužnosti direktora Dušan Ilić, istakavši da je nerealno zadržavanje cijene grijanja u situaciji kada je ugalj sa ranijih 80 KM po toni poskupio na 220 KM po toni.

 

Bijeljina.com