Sjećanje na Branka Stevića ne blijedi (FOTO)

29.06.2023. - Sport

U Gornjoj Čađavici kod Bijeljine, rodnom selu Branka Stevića, bivšeg načelnika opštine Bijeljina i sportskog radnika, juče, na Vidovdan, organizovan je tradicionalni Osamnaesti memorijalni fudbalski turnir “Branko Stević” na kojem su učestvovale četiri ekipe, ekipa domaćina, Fudbalskog kluba “Omladinac”, veterani FK “Rudar”, FK “Ljeljenča” i FK “Koviljuše”.

 

Turnir je organizovan uz pokroviteljstvo gradonačelnika Ljubiše Petrovića i Gradske uprave Bijeljina.

 

Milenko Zelenović, u ime organizatora turnira, podsjetio je da je Branko Stević jedan od osnivača i prvih fudbalera ovog kluba.

“Sportsko nadmetanje I takmičenje nije u prvom planu, već je bitno da svake godine, na Vidovdan, evociramo uspomene na Branka Stevića, velikana Gornje Čađavice, grada Bijeljina i cijele Semberije, da ga, na neki način, sačuvamo od zaborava. Svojim radom, društvenim i sportskim doprinosom, zaslužio je ovakav jedan turnir, ali i puno više od toga”, naglasio je Zelenović.

Rade Hadži – Stević, u ime porodice Stević, zahvalio se svim učesnicima ovog memorijalnog turnira.

“Branko Stević je nekada igrao na ovim lokalnim semberskim i podmajevičkim terenima. Bio je na čelu FK “Radnik”, kao predsjednik kluba, u sezoni kada je osvojena prva titula prvaka Republike Srpske u istoriji FK “Radnik”. U ime porodice Stević zahvaljujem se organizatorima i učesnicima turnira koji istrajavaju na održavanju tradicije i na dobroj organizaciji ovog turnira”, istakao je tom prilikom Rade Hadži – Stević.

 

 

 

Bijeljina.com