Veče pjesme i igre u centru grada

25.06.2023. - Aktuelno

 

Večeras je na gradskom trgu, ispred Spomenika kralju Petru Prvom Karađorđeviću, održan veliki godišnji koncert Srpskog kulturno – umjetničkog društva “Semberija” koje u narednoj godini slavi sedamdeset godina postojanja i rada.

Na večerašnjem koncertu nastupili Prvi izvođački ansambl SKUD-a “Semberija”, Prvi dječiji ansambl, Drugi dječiji ansambl, Treći dječiji ansambl, Ansambl veterana, Veliki narodni orkestar, te vokalni solista Neda Marjanović iz SKUD-a “Semberija”. Kulturno umjetničko društvo “ Abrašević” iz Kraljeva  predstavilo se u dvije kategorije, sa igrama iz Raške i igrama iz Pčinje.

Veče izvorne etno – muzike biće održano u ponedjeljak, 26. juna, a nastupiće Etno – pjevačka grupa “Bosiljak” iz Brčkog. U program će učestvovati i veliki narodni orkestar SKUD-a “ Semberija”, ženska vokalna grupa i vokalni solisti.

 

Javna ustanova SKUD “Semberija” osnovana je 1954. Godine, s osnovnim ciljem da čuva, njeguje i prezentuje kulturno nasljeđe, pjesmu, muziku i običaje Semberije i srpskog naroda u cjelini. Ovo kulturno – umjetničko društvo je odavno postalo vrhunski reprezent srpskog folklora i tradicionalne narodne muzičke umjetnosti u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je niza društvenih priznanja. Trenutno okuplja od 450 do 500 aktivnih članova, organizovanih u šest uzrasnih kategorija.

Bijeljina.com