Pa, tata će, sine

11.06.2023. - Sport

Najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković večeras će da slavi zvanje GOAT-a.

Nole je ovog popodneva uzeo 23. grend slem titulu i tako i po svim relevantnim parametrima preuzeo vrh.

Sudbina je htjela da možda i najvažniji pehar u karijeri podigne u dvorištu Rafaela NadalaRolan Garosu.

U Parizu se srpski as uvijek mučio. No, ovog popodneva je po treći put otišao do kraja.

Sada je vrijeme za feštu. Za koju će, kako kaže, biti zadužen Đoković senior, Srđan.

“Moj otac voli da organizuje proslave, ne znam šta ima spremno za mene. Lično planiram da budem uz svoju porodicu i tim, da popijem piće i slušam dobru muziku”, otkrio je najbolji ikada.

U razgovou sa bivšim asovima “bijelog sporta” Barbarom ŠetTimom Henmanom Aleksom Korečom, Nole je naglasio da mu ovaj trofej ima posebno značenje:

“Vi znate kakav je osećaj igrati na najvišem nivou. Kada si jedan od najboljih igrača, svi očekuju da pobjeđuješ, kada izgubiš onda je to tragedija. Izgubio sam više mečeva nego što sam dobio pred Rolan Garos, bilo je sumnji da li mogu da osvojim ili ne. Sve što je bilo ostavio sam iza sebe, volim da se takmičim i tako sam ušao u turnir. Svi znaju da je visoka planina pobijediti me, taj osjećaj mi se sviđa. Pobijedio sam neke jako mlade igrače, ali sam i pored svega ostao u sadašnjosti, fokusiran na taktiku i na svaki naredni poen”.

Za kraj, Nole se osvrnuo na dosadašnju 2023. godinu.

“Dva grend slema za mene. Rekao sam pred početak ove sezone, želim da budem najbolja verzija sebe na grend slemovima. Jako sam ponosan na sebe što sam osvojio 23. trofej. Imao sam mnogo neuspjeha ovde, najviše protiv Rafe, ali eto osvojio sam tri puta. Ne znam kako da se osjećam kada igram na šljaci, ali sam sada uspio da budem najbolja verzija sebe”, zaključio je Đoković.

Izvor:UNA/Foto: Francois Badias / AP / Tanjug