Održan “Kobasica fest”

02.06.2023. - Društvo

БРЧКО, 2. ЈУНА /СРНА/ – У Брчком је данас одржана трећа привредно-туристичка манифестација “Кобасица фест” на којој је двадесетак излагача из овог и околних градова и региона изложило своје производе од меса, млијека, воћа, поврћа и ручно рађених предмета за кућну употребу..

U Brčkom je danas održana treća privredno-turistička manifestacija “Kobasica fest” na kojoj je 20 izlagača iz ovog i okolnih gradova i regiona izložilo svoje proizvode od mesa, mlijeka, voća, povrća i ručno rađenih predmeta za kućnu upotrebu.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, koji je manifestaciju proglasio otvorenom i obišao izlagače, rekao je da su ovakvi događaji prilika da se afirmišu mali proizvođači iz oblasti prehrane, koja je, kako kaže, strateška grana privrede.

Predsjednik Voćnog kluba Savo Lukić, koji je i organizator manifestacije, rekao je da Brčko distrikt, u odnosu na region, zaostaje u preradi mesa, rakije i sira, te da se nada da će ovakvi sadržaji uspjeti da podstaknu razvoj prehrambene proizvodnje u ovom gradu po čemu je bio poznat prije rata.

Izvor/Foto:Srna