Sutra počinju “Đurđevdanski dani”

30.04.2023. - Društvo

U Bratuncu sutra počinje tradicionalna kulturno-sportska manifestacija “Đurđevdanski dani”, koja se organizuje povodom Đurđevdana – krsne slave opštine.

Manifestacija će početi koncertom Tijane Dapčević, koji je planiran u 20.00 časova, a završiće se na Đurđevdan, 6. maja, vjerskim obredom i lomljenjem slavskog kolača

U utorak, 2. maja, na programu je sportski sajam i otvaranje izložbe “Sretenjski ustav”, koju priređuje Pedagoški muzej iz Beograda, a u večernjim časovima biće održana smotra folklora uz nastup pet kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i Srbije.

Trećeg dana manifestacije, na programu je smotra stvaralaštva predškolskih i školskih ustanova na kojoj će biti predstavljeno stvaralaštvo djece iz bratunačkog vrtića “Radost”, dječijeg hora “Ludmer” i Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Dan kasnije planirano je predstavljanje stvaralaštva Osnovne škole “Petar Kočić” iz Kravice i “Branko Radičević” iz Bratunca, a uveče će lokalno Pozorište mladih “Milica Topalović” izvesti predstavu “Art”.

U petak, 5. maja, biće organizovano takmičenje sportskih ribolovaca na Drini.

Tog dana svoje stvaralaštvo predstaviće Srednjoškolski centar iz ovog mjesta i predviđeno je uručivanje 1.500 knjiga, koje je za bratunački Srednjoškolski centar obezbijedila Radio-televizija Srbije.

Program “Đurđevdanskih dana” završiće se na Đurđevdan, liturgijom i lomljenjem slavskog kolača u bratunačkoj Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice.

Organizator ove kulturno-sportske manifestacije je Dom kulture, a pokrovitelj opština Bratunac.

 

izvor:Srna/FOTO:turizamrs.org