Kćerka došla na sahranu oca, a u sanduku nije bio on

30.04.2023. - Društvo

Porodica iz Vladičinog Hana doživjela je prije nedjelju dana tragediju kada je u Zdravstvenom centru Vranje preminuo čovjek (61), koji ima samo kćerku jedinicu, ali uz tu tragediju desilo se i nešto bizarno, što je djevojci i drugim članovima porodice izazvalo dodatnu tugu i stres.

Naime, kada su stigli u Vladičin Han i otvorili sanduk, umjesto lica svog oca mlada djevojka je ugledala nepoznato.

 – To je bio šok za sve. Pored svega što smo doživjeli, morali da smo da se vraćamo nazad u Vranje i ispravljamo tuđu grešku – rekla je kćerka za Jugmedia.

Prije oko nedjelju dana desilo se nešto što svakog iole normalnog čovjeka natjera da se zapitamo kolike razmjere ljudski nemar može da dosegne, kad su dva pokojnika u Zdravstvenom centru iz Vranja zamijenjena.

Naime, u mrtvačnici su toga dana bila dva tijela.

Dok su najbliži sređivali papirologiju, iz pogrebnog preduzeća su otišli da preuzmu pokojnika iz Vladičinog Hana.

– Računali smo da po ličnim podacima, koje u svakoj bolnici upisuju prilikom prijema pacijenta, znaju ko je ko, pa smo mi obavili administrativne procedure, a iz pogrebnog su preuzeli tijelo – ispričala je sagovornica, koja je zahtijevala anonimnost.

Kćerka pokojnika pretpostavlja da je glavni uzrok zamjene pokojnika to što tijela nisu bila obilježena, a što je propust onih kojih zaduženi za te poslove, prenosi Blic.

 

izvor:Agencije/FOTO: SHUTTERSTOCK