Povučene instant nudle zbog supstance koja može da izazove rak

29.04.2023. - Aktuelno
Etilen oksid pronađen je u nudlama sa ukusom specijalne piletine u Maleziji i Tajvanu

 

 

Indonežanski prehrambeni gigant brani bezbjednost svojih proizvoda nakon povlačenja proizvoda u Maleziji i Tajvanu, gde zdravstveni zvaničnici kažu da su otkrili supstancu koja potencijalno izaziva rak u popularnom brendu Indomie instant nudli.

– Željeli bismo da podvučemo da… su naše Indomie instant nudle bezbjedne za konzumiranje – rekao je član upravnog odbora Indofoods Tufik Viratmadja prenosi CNN.

– Sve instant nudle, koje su proizvedene od strane Indofood u Indoneziji proizvode se u skladu sa bezbjednosnim standardima hrane za instant nudle i prema standardima Indonežanske Nacionalne agencije za kontrolu lijekova i hrane – dodao je.

Inače, Indofuds je jedan od najvećih svjetskih proizvođača instant nudli i izvozi svoje proizvode u više od 90 zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju i Nigeriju, gdje su posebno popularni.

Zdravstveni zvaničnici u Maleziji i Tajvanu rekli su ove nedjelje da su pronašli jedinjenje etilen oksida u Indomie nudlama sa ukusom specijalne piletine, prenosi Telegraf.

 

 

izvor:Telegraf/foto:Pixabay