Ko cijeni vrijednost ručnog rada, prepoznaje Sanjinu kreeativnost

28.04.2023. - Društvo

Na Petnaestom sajmu turizma u Bijeljini ove godine svoje kreativne rukotvorine izložila je Sanja Drljača. Po zanimanju trgovac, Sanja od pamučnih traka izrađuje korpice, lutke, igračke, papuče, pletene zvečke za bebe, kućne papuče.

Već dvije godine ona se bavi izradom  predmeta koji mogu poslužiti i kao ukras u kući, ali i za praktičnu primjenu, najviše, naravno, za dječiju igru.

Sanja kaže da se od ovog posla može nešto i zaraditi, jer oni koji cijene vrijednost ručnog rada, oni obično i naručuju  ovakve ukrasne predmete.

Tokom korone aktivirala sam ovaj svoj hobi

Sanjine lutke, sa kompletnom heklanom garderobom, izazvale su veliku pažnju posjetilaca sajma.

 “Moja porodica i članovi familije znaju koliko u sve ovo ulažem ljubavi, truda i kreativnosti. Svaki detalj odjeće je posebno urađen, od cipelica, do tašne, mantila, haljine, šešira. Oduvijek sam voljela ručni rad i izrađivala sam neke predmete. Učila sam od svoje bake, još dok sam bila sasvim mala. Život me vodio u neke druge poslove, ali sam tokom pandemije virusa korona ponovo aktivirala ovaj svoj hobi.

Za mene je bio izazov da nakon duže vremenske pauze ponovo pokušam da nešto odheklam.

Uz pomoć interneta  krenula sam od običnih konaca, da bih se kasnije zaljubila u ovu kreativnu vještinu.

Za Novu godinu puno sam izrađivala korpice od pamučnih traka u koje se mogao upakovati novogodišnji paketić. Svakome je ponešto od ovoga zanimljivo. Nekome će probuditi emocije, nekome razbuktati maštu. Djeca se najviše obraduju lijepoj lukti ili nekom drugom sličnom detalju”, kaže Sanja Drljača.

Bijeljina.com