Puzigaća otvorio stručni skup “Savremene tehnologije proizvodnje silaže i značaj kontrole stočnih hranjiva spremljenih na farmama”

15.03.2023. - Poljoprivreda

Načelnik odjeljenja za stočarsku proizvodnju Milan Puzigaća otvorio je danas stručni skup pod nazivom Savremene tehnologije proizvodnje silaže i značaj kontrole stočnih hranjiva spremljenih na farmama.

 

Organizator skupa je JU Poljoprivredni institut RS u saradnji sa kompanijom SANO.

Puzigaća je u uvodnom izlaganju naznačio izrazito uspješnu saradnju Poljoprivrednog instituta sa Ministarstvom poljoprivrede, ali i najavio nastavak podrške Ministarstva institutu radi benefita poljoprivrednih proizvođača.

Skup je otvoren uvodnim izlaganjem prof. dr Željka Lakića, šefa Zavoda za krmno bilje u Poljoprivrednom institutu Republike Srpske, u kojem su predstavljeni rezultati projekta kontrole stočne hrane sa porodičnih farmi širom Republike Srpske.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske finansiralo je uzimanje i analizu uzoraka stočne hrane sa cijele teritorije Srpske u saradnji sa Poljoprivrednim institutom koji ima akreditovanu laboratoriju za ispitivanje stočne hrane.

 

Bijeljina.com