Izabran izvođač radova na obnovi domova kulture u Amajlijama i Trnjacima, CzK “Semberija” i kapele Sofke Nikolić

24.02.2023. - Aktuelno

Komisija za izbor najpovoljnijeg ponuđača izabrala je najpovoljnije ponuđače u postupku javne nabavke za rekonstrukciju pet objekata kulture i sporta na području Grada Bijeljina.

Ovom nabavkom je predviđena rekonstrukcija objekata domova kulture u Amajlijama i Trnjacima, sanacija krova na Centru za kulturu „Semberija“, obnova kapele poznate pevačice Sofke Nikolić na Gradskom groblju Pučile, a biće izgrađena i nadstrešnica ispred svlačionice Fudbalskog kluba „Međaši“. Vrijednost nabavke je oko 180.000 konvertibilnih maraka.

– U brojnim mjesnim zajednicama zatekli smo loše stanje u domovima kulture koji su središta društvenog i kulturnog života u seoskim sredinama. Nekada smo imali i festival „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ po kojem smo bili poznati, ali je i on trenutno ugašen. Kako bismo oživjeli ne samo taj festival, već i druge aspekte kulture u selima, jedan od uslova je i postojanje uređenih domova kulture. Imamo dug i prema našoj Sofki Nikolić da ima dostojno mjesto vječnog počinka, pa ćemo i njenu kapelu obnoviti – ističe gradonačelnik LJubiša Petrović i dodaje da će biti nastavljeno sa uređenjem seoskih domova kulture.

 

Gradonačelnik Bijeljine je dodao da je, i pored ogromnog novca uloženog u izgradnju Centra za kulturu, već potrebna i rekonstrukcija krova Centra za kulturu, kako vlaga ne bi dalje oštećivala zidove.

– Nadam se da će ovog puta biti dovoljno odgovornosti prema sugrađanima i javnoj imovini i da neće biti žalbi na ovaj tender. To je najmanje što dugujemo našoj kulturi, sportu i tradiciji – poručuje Petrović

 

 

Bijeljina.com