Prvo posjekli drvored, a sad izmještaju autobusku stanicu

16.02.2023. - Društvo

Da bi sagradila pumpu, kompanija Nešković u septembru prije dvije godine, nelegalno je isjekla čitav drvored u banjalučkom naselju Lazarevo kod barake Auto-moto društva, što nam je tada i potvrđeno iz Komunalne policije.

 

“Utvrđeno je da je Nešković osiguranje A.D. Bijeljina izvršilo sječu navedenih stabala, te je takođe utvrđeno da nisu imali Rješenje od nadležnog odjeljenja Gradske uprave za sječu stabala, te s tim u vezi biće im izdati prekršajni nalozi”, rečeno nam je tada iz Odjeljenja.

Nema kazne ni nakon osam mjeseci od sječe

Nakon osam mjeseci od nelegalne sječe, “Nešković” nije kažnjen, što su nam tada takođe potvrdili iz Odjeljenja za komunalne poslove.

“Pravnom licu “Nešković” d.o.o je izdat prekršajni nalog za sječu stabala, s tim da je jednim prekršajnim nalogom objedinjena kazna za sva četiri posječena stabla, u skladu sa Zakonom o prekršajima RS. Prekršanji nalog je izdat i odgovornom licu u pravnom licu. Napominjemo da Nešković do.o. kao ni odgovorno lice u pravnom licu, još uvijek nisu kažnjeni za navedeni prekšaj, jer je za oba prekršajna naloga zatraženo sudsko odlučivanje kod Osnovnog suda u Banjaluci, te će konačnu odluku o njiihovoj odgovornosti donije sud, kazali su tada iz Odjeljenja.

“Nešković” ostvario ciljeve

Poslije drvoreda, u ovoj godini na red je došlo i autobusko stajalište koje je izmješteno, da bi se mogla izgraditi benzinska pumpa. O izmještanju stajališta u ulici Knjaza Miloša u naselju Lazarevo je takođe pisao naš portal, a iz Gradske uprave su naveli da je to predviđeno regulacionim planom.

“Regulacionim planom planirano je izmještanje autobuskog stajališta na lokaciju koja se nalazi u neposrednoj blizini, takođe uz magistralni put, svega nekoliko metara južno, bliže centru grada. S obzirom da je izdata građevinska dozvola za izgradnju pumpe, potrebno je izgraditi uključno-isključnu traku na mjestu postojećeg autobuskog stajališta, te se iz tog razloga realizuje novo autobusko stajalište predviđeno regulacionim planom”, rekli su za portal Banjaluka.com iz Gradske uprave.

 

izvor/FOTO: Banjaluka.com