Nelegalnom eksploatacijom šljunka pribavio korist od oko 400.000 KM

13.01.2023. - Hronika

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina dostavili su Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv R.P. zbog sumnje da je nelegalnom eksploatacijom šljunka pribavio protivpravnu korist od oko 400.000 KM.

U PU Bijeljina su rekli da se on sumnjiči da je počinio krivična djela ,,Zloupotreba položaja odgovornog lica“ u sticaju sa krivičnim djelom ,,Nezakonito postupanje u privrednom poslovanju“ i krivično djelo ,,Protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobra od opšteg značaja“.

“Osumnjičeni je u periodu od 1. januara 2020. godine do 31. jula prošle godine u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, mimo odobrenja i dozvola nadležnih organa, obavljao eksploataciju prirodnih materijala u slivu rijeke Drine na području Grada Bijeljina, a zatim tako pribavljeni materijal prometovao na području Republike Srpske i BiH”, pojasnili su u policiji.

Na ovaj način osumnjičeni je ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 400.000 KM za svoje pravno lice, istovremeno oštetivši budžet Republike Srpske na ime neuplaćenih naknada za korištenje izvađenog materijala iz vodotoka u iznosu od preko 30.000 KM.