Kiša napunila gradske šahtove, voda prodrla i u podrume (Foto)

07.12.2022. - Aktuelno

 

Kiša koja je tokom noći padala na području Bijeljine gotovo da je napunila šahtove kišne kanalizacije u centru grada. U pojedinim stambenim objektima voda je počela prodirati i u podrume.

 

 U Komunalnoj policiji nisu imali odgovor na pitanje, ko je zadužen za održavanje kišne kanalizacije u gradu. Upućeni smo na Odjeljenje za stambeno – komunalne poslove Gradske uprave Bijeljina.

U tom odjeljenju dobili smo pomalo čudnu informaciju. Već dvije godine ne čisti se kišna kanalizacija u gradu, niti se čiste odvodni šahtovi, jer preduzeće “Vodovod i kanalizacija” koje je jedino kvalifikovano i osposobljeno  za te poslove, zbog teškog materijalnog stanja i čestih blokada računa, ne može  učestvovati na tenderima za održavanje kišne kanalizacije.

 

 Zanimljiv odgovor, poput ping – pong loptice,  dobili smo u bijeljinskom “Vodovodu”, gdje su nam rekli da je za problem kišne kanalizacije odgovorno Odjeljenje za stambeno – komunalne poslove Gradske uprave Bijeljina, te da, ukoliko oni daju vanredan radni nalog za intervenciju na kišnoj kanalizaciji, ekipa iz “Vodovoda i kanalizacije” može pokušati da riješi problem.

 

 U međuvremenu, ugroženim građanima jedino je ostalo to da se pomole Bogu kako bi kiša prestala padati jakim intenzitetom kao što je to bilo tokom protekle noći.

Bijeljina.com