Imamo najjeftinije usluge u Evropi

01.12.2022. - Aktuelno

Bijeljinski taksisti tvrde da trenutno imaju najjeftinije taksi usluge u Bosni i Hercegovini i Evropi, jer, pažljivo osluškuju šta se dešava u regionu, kada su u pitanju cijene taksi usluga.

“Kod nas je start 1,70 KM, vožnja po kilometru je 1,40 KM, dok u večernjim satima naplaćujemo 1,90 KM start i 1,60 KM vožnju po kilometru. U Banjaluci i Sarajevu taksi usluge su skuplje i već je na snazi start od dvije KM, odnosno vožnja po kilometru 1,80 KM”, kaže nam jedan od bijeljinskih taksista koji se nije želio predstaviti.

On kaže da su ranije novosadski taksisti imali najjeftinije usluge u regionu, ali da su i oni u međuvremenu korigovali svoje cijene.

 Što se tiče gradske vožnje, s obzirom na to da su u pitanju manje kilometraže, od svega nekoliko kilometara, vožnja se u prosjeku naplaćuje po pet do šest KM.

U Bijeljini je trenutno aktivno oko 125 taksista, koji su registrovani kao samostalni preduzetnici. Ta brojka se stalno mijenja, jer se jedni odjavljuju privremeno ili za stalno, dok drugi, opet, prijavljuju ovu djelatnost.

Bijeljina.com